Lunchwalking: lekker en gezond wandelen in de lunchpauze

Zie hier de tarieven voor Bedrijfswandelen

Denk aan de gezondheid van uw medewerkers

Per dag een half uur matig intensief bewegen levert al groot gezondheidsvoordeel op, zoals het voorkomen en verminderen van ziekteverzuim en het uitstellen van dementie later (bron: o.a. prof. Eric Scherder: ‘Laat je hersenen niet zitten’).

B04-BedrijfswandelenEen paar weken geleden werd ik gevraagd of ik voor een bedrijf in Diemen een aantal dagen een aantal medewerkers wilde leren goed en ontspannen te wandelen. Dit bedrijf wil gezondheid promoten en als onderdeel daarvan bedrijfswandelen tijdens de dagelijkse lunchpauze.

Nu weet ik als hardloop-, wandeltrainer en als psycholoog dat iedere dag een half uur matig intensief bewegen een noodzakelijke voorwaarde is om gezond te zijn en te blijven. Ook dat dit veel gezondheidsvoordelen op kan leveren (verlaging van de hartslag en bloeddruk, uitstel van de leeftijd waarop dementie intreedt etc.) dus uiteraard zei ik hier ‘ja’ tegen.

Ik overlegde met het hoofd trainingen hoe dit aan te pakken.

Korting op gezonde lunch en gratis stappenteller

De meeste medewerkers hadden maximaal een half uur lunchpauze. Dit half uur kon ik niet helemaal gebruiken omdat ze 2 minuten voor het half uur om zou zijn weer in het gebouw aanwezig dienden te zijn. Ook zou het wat tijd kosten om van de werkplek naar het vertrekpunt, de hal te komen. Dus ik moest uitgaan van 25 minuten. Om deelnemers aan te trekken was er tegen reductie een gezond lunchpakketje in de kantine te krijgen en kregen de deelnemers ook een gratis stappenteller.

Wandelroutes met nieuwe ontdekkingen

B02-BedrijfswandelenZe hadden ook een paar wandelroutes rond het gebouw uitgezet, kaartjes daarvan werden aan de lunchpakketjes geniet. Ik heb in één week drie keer in de lunch met de medewerkers (m/v) gewandeld en telkens een andere route genomen. Zo kregen ze paden en wegen te zien in de buurt van hun gebouw die ze nog niet kenden.

De foto’s hierbij zijn op de laatste dag genomen, op een bruggetje in de buurt van het kantoor. Dat bruggetje kende sommigen van de medewerkers die er overheen liepen niet. ‘Goh, zo dichtbij en zo leuk hier’, was het commentaar.

Enthousiasme over ChiWalking

Verder waren de deelnemers soms wel wat onwennig over de ChiWalking manier van wandelen maar na wat oefenen was het toch een mooie en positieve ervaring vonden ze. Ik kreeg na afloop dit mailtje van ze: “Hartelijk dank voor je enthousiasme en je uitleg tijdens de wandelingen. Ik heb alleen maar enthousiaste verhalen gehoord van collega’s.”

Dat is dus wat te bereiken valt met lunch/bedrijfswandelen: enthousiaste medewerkers die graag gaan wandelen en met meer energie en plezier zich inzetten voor het bedrijf en zeker ook: voor zichzelf en een goede gezondheid. We hopen uiteraard dat u na het lezen van de zeer positieve ervaringen van eerdere deelnemers ook gemotiveerd bent om met uw bedrijf te gaan lunchwandelen.

Tarieven Bedrijfswandelen (lunchwalking)

  • 15 euro per deelnemer.
  • Meer dan 10 deelnemers 12,50 per deelnemer.
  • Meer dan 16 mensen blijft de prijs 200 euro.
  • Minimum 6 deelnemers per groep, maximum 20.
  • Duur wandeling (incl. wandelinstructies) 30 tot 45 minuten
  • In één lunchpauze kunnen ook 2 groepen na elkaar lunchwandelen.
  • Prijzen zijn excl. BTW en 0.19 cent per kilometer reiskosten, gerekend vanaf Amsterdam.

Mocht er interesse zijn in een vervolg of herhaling, dan gelden deze prijzen als richtlijn.