Afvallen met ChiWalking


Natuurlijk kun je afvallen met ChiWalking! Maar, er is wel een maar: Als ik met mijn lengte en gewicht met een gemiddeld BMI zo’n 3 uur ga wandelen, verbrand ik maar 300 calorieën. Dat is eigenlijk niet zoveel. Ter vergelijking: een Mars reep van 100 gram is al 400 calorieën.

Als ik dus een uur heb gewandeld en daarna een Mars reep opeet, heb ik meer gegeten dan dat ik er af heb gewandeld. Dus is die ‘winst’ van het wandelen volledig verdwenen! Kortom, een uur wandelen is eigenlijk niet zo veel.

Een dieet valt reuze mee

afvallen met chiwalkingMaar wat moet je dan doen als je wilt afvallen door ChiWalking? Veel mensen willen het niet horen, maar je ontkomt er niet aan: namelijk een dieet volgen. Toch klinkt dat weer erger dan het is, want een dieet volgen valt reuze mee.

Alles draait namelijk om het nadenken over wat je eet, en je daar bijvoorbeeld grotendeels aan houden. Dat betekent dus niet een Mars reep eten, maar wat dan wel? Alles draait om gezonde voeding, wat ik in deze video uitleg.

afvallen met chiwalkingHet gaat om jouw gedachten

Jouw denken bepaalt alles. Het is niet zo erg als je een keertje zondigt, mits je die zonde niet extra uitvergroot. Als je b.v. een klein stukje appeltaart neemt, denk dan niet ‘Ik heb toch al gezondigd dus kan ik net zo goed de hele appeltaart opeten!’ Beter een klein stukje gezondigd en ervan genieten, dan volledig door het lint gaan en overeten.

‘Het heeft geen zin meer!’

afvallen met chiwalkingDat je af en toe wat snaait of wat lekkers eet, is niets mis mee. Als het maar bij af en toe een klein stukje blijft. Als je maar niet in de valkuil trapt om uit te gaan van het ergste en tegen jezelf zegt: ‘Nu heeft het allemaal toch geen zin meer’.
Want het heeft wél zin!

Een klein beetje snoepen is echt niet erg. Maar als je doorslaat dan krijg je weer teveel calorieën binnen en daar gaat je winst. Wees je dus bewust van wat je eet en hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Ga dus niet verkeerd denken maar blijf alert. En realiseer je: een ‘dieet’ heeft wél zin!