Nadenken over voeding


Zoals ik in mijn vorige video heb uitgelegd, werkt het niet om alleen te gaan wandelen, maar zal je ook op je voeding moeten letten.

Als je naar de natuur kijkt dan zie je koeien lekker in de wei grazen. Dat is ook een vorm van een dieet, want ze eten alleen wat goed voor ze is. Zo zijn ze nou eenmalig ingesteld. Zodra ze andere voeding te eten zouden krijgen (wat ze niet uit zichzelf zouden doen), is de kans groot dat ze daarvan ziek worden.

Basisch zure voeding

Maar wat is goede voeding voor de mens? Dat is verse groente! Groente is goed voor je omdat je lichaam er ‘basisch’ van wordt. Het ‘basisch zuur dieet’ is ontzettend goed voor je lichaam.

Denk b.v. aan radijsjes, lekkere pittige smaak. Of komkommer, ook heerlijk en zacht van smaak. Tomaten zijn ontzettend gezond, er zitten heel veel goede stoffen in. Uit onderzoek blijkt dat tomaten heel goed zijn voor je darmen en allerlei ziektes buiten de deur kunnen houden.

Salade met heerlijke groenten

groente als snackAlleen al met deze soorten groenten kan je een heerlijke salade maken. Deze groente is ook zeer geschikt om gewoon los in een zakje mee te nemen en te ‘snacken’ voor, tijdens of na een wandeling. Groente als snack is heerlijk!

Zoals de koe gras eet, zo zouden de mensen groente moeten eten. Want groente maakt je lichaam ‘basisch’ wat zich beter hersteld van ziektes en blessures dan een zuur lichaam. Want als je je lichaam zurig maakt door verkeerde voeding, gaat al die energie verloren.

Nauwelijks calorieen in groenten

groente als snackEn als we het hebben over calorieën, dan zijn dat de grote voordelen van groente. Je komt er nauwelijks van aan. In groente zit ook veel water, voedingsstoffen, vitamines, mineralen. Alles wat we essentieel nodig hebben om ons lichaam goed te laten functioneren.

Naast groente zijn eiwitten ook erg belangrijk wat je b.v. uit kwark kan halen, wat je heerlijk kunt mixen met fruit. Ben je een zoetekauw? Haal dan de zoetigheid uit fruit, zoals b.v. mango, een heerlijke vrucht! En vergeet de gewone appels en peren niet, als ze goed rijp zijn, zijn ze heerlijk om te ‘snacken’.

Een dieet kun je zo lekker maken als je zelf wilt!