ChiWalking techniek opstrekken

 

Waarom is opstrekken zo belangrijk bij ChiWalking? Omdat dit de meest efficiënte en ontspannen manier van wandelen is. Het is belangrijk dat je je kruin omhoog strekt, en vanuit die manier van strekking wandel je. Dit zal in het begin wat ongemakkelijk voelen en je zult er zelfs achter spierpijn van krijgen, want het is een houding die je niet vaak zult doen.

Maar juist bij Chi Walking is het van belang dat je dit wél doet omdat dat het ontspannen lopen en de juiste houding ten goede komt.

Persoonlijke video

Tijdens een wandelworkshop maken wij video opnames zodat je jezelf kunt zien of je wel goed loopt. Strek je op vanuit je kruin of vanuit je kin? Deze video’s kunnen enorm helpen bij het inzicht krijgen in je wandeltechniek.

Na afloop sturen we video ook toe zodat je hem kan bestuderen. Alles voor de bewustwording ‘Hoe wandel ik goed en strek ik goed op?’ Dat is een belangrijk onderdeel van blessurevrij wandelen, ofwel ChiWalking.

Ook zijn ontspannen voeten belangrijk

Ondanks dat je je voeten zo ontspannen mogelijk moet houden, kan je toch een aardig tempo creëren bij ChiWalking. Namelijk juist door deze ontspannen manier van wandelen. Het is van groot belang dat je je voeten altijd heel ontspannen houdt. Je kunt je voeten op een rustmoment even ‘losschudden’ met je hand. Je houdt je voet rustig vast en wiebelt hem in je enkelgewricht heen en weer. Met ontspannen voeten kan je zelfs harder lopen, namelijk ChiRunning.