Wat is ChiRunning?


Er is eigenlijk niet zo’n groot verschil, maar gek genoeg toch ook weer wel. Hoe zit dat precies?

Het verschil tussen ChiWalking en ChiRunning

Het basisprincipe gaat uit van een mooie rechtop houding voor beide, maar bij ChiRunning hel je dus daadwerkelijk een aantal graden meer voorover. In de eerste versnelling is dit zo’n 2,5 cm, in de tweede versnelling zo’n 5 cm. Hiermee laat je dus de zwaartekracht werken om blessurevrij te hardlopen

Voor ChiWalking is het meer het gevoel van hellen. Dus dit is niet zozeer in centimeters hellen, maar gevoelsmatig hellen. Daarmee maak je óók gebruik van de zwaartekracht die je verder brengt. Dus eigenlijk voor het oog zie je iemand die rechtop loopt, en als je goed kijkt zie je iemand die met een licht hellend gevoel loopt. Maar bij ChiRunning zie je duidelijk iemand voorover hellen bij het hardlopen.

Een groot deel van de video’s over ChiWalking zijn ook van toepassing voor het hardlopen, zoals b.v. wat voor schoenen je kiest, en het op blote voeten lopen, voeding, enz.

Met ChiRunning kun je:

  • zonder blessures hardlopen zonder blessures, voor altijd
  • Eenvoudiger en efficiënter hardlopen
  • Mee snelheid creeren door ontspannender te lopen
  • De marathon pijnvrij lopen en de volgende dag je prima voelen

De cursus beslaat 3 x 2 uur of 2 x 3 uur, meestal in opeenvolgende weken. Let goed op de data! Je krijgt een volledige instructie en oefening in de basistechnieken, inclusief videoanalyse.

ChiRunning Basis cursus Niveau 1

chirunning

Basis workshop Niveau 1

chirunning

chirunning

chirunning

chirunning

chirunning