Wat maakt ChiWalking natuurlijk?

e src=”https://www.youtube.com/embed/lamdC8yRh-k” width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

 

Bij ChiWalking maak je gebruik van de natuurlijke krachten, namelijk de zwaartekracht en het hellen. Kinderen doen dit al automatisch, maar naarmate we ouder worden leren we dat af. Het wordt ons zelfs geleerd om iets achterover te hellen, om grote stappen te maken, schoenen met dikke zolen te nemen, en vooral een haklanding te maken. Al deze adviezen zijn onzin, met alle blessures van dien.

Bij ChiWalking draait alles om de natuurlijke manier van lopen. Want het lichte gevoel van hellen is juist de kracht om vooruit te komen. Daarom noemen wij ChiWalking ook blessurevrij wandelen.

Dat is eigenlijk gewoon gebruik maken van de natuurlijkheid van je lichaam in plaats van verkeerde of fout aangeleerde spierbewegingen. En zodra we dat doen krijgen we veel meer ontspanning tijdens het lopen en ontwikkelen we nauwelijks blessures.

Zwaartekracht en helling

Bij ChiWalking maak je dus volledig gebruik van de zwaartekracht en helling waardoor je makkelijk en ontspannen flinke stukken kunt wandelen. Hoe beter je de technieken beheerst hoe makkelijker het wordt om lange afstanden te lopen. Omdat die zwaartekracht juist zo meewerkt maakt dat het lopen een stuk lichter.

Opstrekken en hellen

Bekijk hier eens het voorbeeld van Jan van Westerlaak hoe je goed loopt. Met een opgestrekte kruin, iets voorover hellen, vanuit de navel, geen haklanding maar juist een platte landing, en je maakt korte passen. Het opstrekken is heel erg belangrijk bij ChiWalking. Dit is de meest ontspannen manier van wandelen.