Daarom voelt ChiWalking onnatuurlijk aan

Voelt in het begin ChiWalking onnatuurlijk? Ja, dat kan. Dit komt omdat mensen hun leven lang gewend zijn om bij het wandelen een haklanding te maken.

Ze strekken hun been ver vooruit en landen op de hak van die voet. En als je dat 20 of 30 jaar (of zelfs langer) doet, dan is het lastig om af te leren. Want ineens ga je je pas veranderen en landt je ineens op je hele voet. Dat is een verandering die vreemd en raar voelt.

Dit heeft tijd nodig

Om dit onnatuurlijke gevoel natuurlijk te laten voelen heb je daar, blijkt uit onderzoek, zeker een aan aantal maanden voor nodig om nieuwe verbindingen in je hersenen aan te maken. En zeker als je dit niet iedere dag doet, kan het wel nog langer duren. Dus het feit dat ChiWalking in het begin wat onnatuurlijk kan voelen is omdat het anders is.

En ieder gedrag wat je in het begin wilt veranderen voelt een beetje raar. Maar met geduld en oefening wordt het vanzelf wél natuurlijk met uiteindelijke doel dat je meer ontspannen en blessurevrij kunt wandelen.

De basis van ChiWalking

ChiWalking is gecombineerd van de oude wijsheid Tai Chi en onze manier van bewegen. Onze workshops zijn gebasseerd op de bewustwording van de houding om daarna te gaan wandelen in volledige ontspanning. Je gaat hierdoor meer vanuit je ‘buik’ lopen, waardoor je je benen en voeten nauwelijks belast. De workshop geeft voldoende kennis om zelf verder aan de slag te gaan met deze technieken.

De juiste houding

Het gaat om de juiste houding en de ledematen ontspannen met gebruik van zwaartekracht. Dit alles zal ervoor zorgen dat je meer ontspannen wandelt. Je kunt hiermee ook eenvoudig heuvels op en af kunt lopen. Als je in de bergen wandelt zal dit je veel voordeel opleveren: je belast immers je kuiten, pezen en knieën veel minder waardoor je minder energie verspilt.