ChiWalking voorkomt pijn in je voorvoeten

Pijn in je voorvoeten bij het gewone wandelen is eigenlijk vrij logisch, want als je op je hak landt dan wordt die voet ook weer gebruikt om af te zetten naar een nieuwe haklanding. En dat afzetten, als je dat dus veel doet en lang wandelt, kan dat dus pijnlijk gaan voelen onder je voorvoet. Het herhaaldelijk afzetten zorgt ook voor een overbelasting van je peesplaat en die blessure kan er toe leiden dat die ontstoken raakt, met alle vervelende gevolgen van dien.

De voet afpellen

Bij ChiWalking zetten we niet af via de voet, maar pellen we de voet af. We halen de voet van de grond door hem op te tillen bij de hiel en laten de voet vervolgens hangen. We zetten dus niet af. Het voordeel van ChiWalking is een rustige landing op de hele voet en daarna pel je de voet daarna weer rustig van de grond af.

Dat voorkomt pijn in je voorvoet, je loopt veel meer ontspannen en en dat is alleen maar prettig, zodat je met veel meer plezier blessurevrij kunt wandelen en afstanden kunt opbouwen.

Chiwalking opbouwen is erg belangrijk

Veel mensen hebben bij het wandelen van lange afstanden vaak de neiging om te snel te veel en te ver te willen. Als je te snel teveel wilt, krijg je op een gegeven moment weer een keiharde terugslag. Bouw je wandelprogramma daarom in fases op. Kijk eens goed naar wat je lichaam kan en zegt, naast datgene wat je doelen zijn.

Als je lichaam na een bepaalde afstand aangeeft ‘Het is genoeg’ stop dan ook. Op een goede opbouw te krijgen kan je deze stelling hanteren. Hou je daar ook aan, want bij ChiWalking draait alles om het ‘zijn’ en daar staat onlosmakelijk het voelen van je lichaam mee in verbinding.