Wat is de beste voeding bij ChiWalking?


De beste voeding bij ChiWalking is om anderhalf uur voordat je gaat wandelen iets te eten. Tijdens het wandelen is het beter om niet te eten want je wilt niet met een volle maag wandelen.

Daarentegen neem wel iets mee als je een lange wandeling gaat maken, in ieder geval langer dan anderhalf uur. Maar wat eet neem je dan mee? Je zou een banaan kunnen meenemen, die verteert snel en geeft ook energie, of wat fruit. Natuurlijk een fles water.

Geen repen

Veel mensen gebruiken wandelen ook om af te vallen, en dat werkt ook goed als je het op een intensieve manier doet. Maar wees dan wel extra alert op je voeding, want als je van te voren allerlei energie- of chocoladerepen gaat eten dan werkt dat averechts en heeft dat weinig zin.

De beste voeding bij ChiWalking

De basis is matig maar gezond eten, veel groente, veel fruit en met name water te drinken (dus geen suikerhoudende dranken) is nodig om je überhaupt vitaal en gezond te voelen.

Workshops ChiWalking

Doe eens mee met een workshop blessurevrij wandelen, ChiWalking. Hier leer je de basis technieken. De juiste houding, ontspannen zijn in de ledematen en de zwaartekracht gebruiken zorgen dat je vanuit ontspanning gaat wandelen. Je leert ook hoe je heuvels op en af kunt lopen. Dit geeft je veel voordeel als je in de bergen wilt wandelen. Je knieën, kuiten en achillespezen worden een stuk minder belast en je verspilt geen energie.

De workshop begint met bekijken van je houding waarna we gaan wandelen in volledige ontspanning. Je leert om meer vanuit je ‘buik’ te lopen, waarmee je niet meer je benen en voeten belast. Deze workshop geeft je voldoende kennis en technieken om het zelf verder op te pakken.