Nadelen van een haklanding bij wandelen

Ik heb deze five-fingers shoes niet voor niets aangetrokken. Wij zijn op blote voeten geboren, en als je dus op blote voeten loopt dan is een haklanding pijnlijk. En waarom zou iets wat natuurlijk is pijn moeten doen?

Dat hoeft dus helemaal niet. Want wat we bij ChiWalking doen is namelijk op de hele voet landen, en dus niet op de hak. Want een haklanding op blote voeten is gewoon pijnlijk.

Minimale schoenen

Deze minimale schoenen geven me wel de bescherming maar ik heb dus geen dikke zool of demping. Dat heb ik ook niet nodig, want ik land op de hele voet. Deze manier van wandelen geeft een hele aangename, gebalanceerde en ontspannen manier van wandelen.

Overbelasting en narigheid

Naast de blessures die een haklanding kunnen veroorzaken, heb je ook nog te maken als je verkeerd loopt met pijn in je voorvoeten. Want als je op je hak landt dan gebruik je die voet ook weer voor het afzetten naar een nieuwe haklanding. En als je dat veel doet en lang wandelt, zal dat pijn gaan doen. Het het steeds afzetten creer je overbelasting van je peesplaat en dat kan er toe leiden dat deze ontstoken raakt.

De voet laten hangen

Bij ChiWalking zetten we nooit af met de voet, maar pellen we juist de voeten af. We tillen de voet van de grond vanaf de hiel en laten vervolgens de voet hangen. We zetten dus nooit af. Het voordeel van ChiWalking is op de hele voet een rustige landing om vervolgens je voet af te pellen en daarna weer rustig van de grond af te halen. Dus zorg ervoor dat je nooit meer een haklanding maakt.

Aanvulling video

In deze korte video vertel ik dat je bij ChiWalking op je hele voet landt. Om het exacter te omschrijven: je landt op de voorkant van je hiel. Dat is dus op het achterste deel van je middenvoet. Als je je de drie punten waarop je voet steunt herinnert dan is het dat punt midden onder je hiel, aan de achterkant van je middenvoet.

Zou je een nog duidelijker uitleg willen, kom dan naar een ChiWalking workshop en laat het je daar precies aanwijzen. Tijdens deze leuke workshop krijg je ook een persoonlijke videoanalyse van jouw manier van wandelen!