Wat is ChiWalking

ChiWalking is wandelen volgens de Chi gedachte. Dit betekent dat je veel meer ontspannen kunt wandelen, veel meer dan je zou denken. Als je het technisch goed doet dan is het ook blessurevrij. Wie zou dat niet willen? Ik in ieder geval wel!

Zonder het te overdrijven met een rustige opbouw dan wordt het ook steeds makkelijker om grotere afstanden te gaan wandelen, en als je een stap verder wilt, natuurlijk hardlopen, ofwel ChiRunning. Dat is allemaal het voordeel van ChiWalking.

ChiWalking is een combinatie van de oude wijsheid Tai Chi en onze huidige kennis van bewegen. In onze workshop leren wij je de basis van deze ontspannende wandeltechniek. We beginnen altijd met de houding om daarna te gaan wandelen in volledige ontspanning. Je gaat hierdoor meer vanuit je ‘buik’ lopen, waardoor je je benen en voeten nauwelijks belast. De workshop geeft voldoende kennis om zelf verder aan de slag te gaan met deze leuke technieken.

Het gaat om de juiste houding en de ledematen ontspannen met gebruik van zwaartekracht. Dit alles zal ervoor zorgen dat je meer ontspannen wandelt. Je kunt hiermee ook eenvoudig heuvels op en af kunt lopen. Als je in de bergen wandelt zal dit je veel voordeel opleveren: je belast immers je kuiten, pezen en knieën veel minder waardoor je minder energie verspilt.

 

Workshops ChiWalking

In deze workshop blessurevrij wandelen ChiWalking leer je basisbeginselen. Een goede houding, ontspanning in de ledematen en gebruik maken van de zwaartekracht zorgen ervoor dat je vanuit ontspanning wandelt. Je leert ook de techniek om heuvels gemakkelijk op en af te lopen. Dit zal je voordeel geven als je b.v. in de bergen wandelt: je belast je knieën, kuiten en achillespezen een stuk minder en verspilt geen energie.